Oyuncu İncelemesi: Juraj Kucka


İsim: Juraj Kucka
Doğum Tarihi: 26 Şubat 1987
Yaş: 30
Uyruk: Slovakya
Mevki: Merkez orta saha
Yan Mevki: Ön libero
Boy: 1,86
Kilo: 86
Kullandığı Ayak: Sağ
Forma Numarası Tercihi: 33

Juraj Kucka, 2006 yılında Slovakya'nın ortalama 4000 nüfuslu bir köyünün takımı olan Sport Podbrezova'da futbola başladı. Aynı sene yerel bir gazeteye verdiği röportajda en büyük hayalinin Serie A takımlarından Milan'da forma giymek olduğunu söyledi. O sıralar Milan'ın dünyanın en iyi takımlarından biri olduğu gerçeği göz önüne alındığında, Kucka'nın bu isteğinin hayalden öte gidemeyeceği düşünülüyordu.

Kucka, ülkesi adına ilk milli maçına 2008 Kasım ayında Lihtenştayn ile oynanan hazırlık karşılaşmasında çıktı. "Milli takım için oynarken büyük duygular hissediyorum. Herkese, savaşçı ve yurtsever bir takım olduğumuzu göstermek istiyoruz." sözleri ile ülkesine olan bağlılığını gösteriyordu. Çalışkan ve hırslı yapısı ile genç yaşına rağmen dikkatleri üzerine çekmeye başlayan oyuncu, 2009 yılının devre arası transfer döneminde Çek Cumhuriyeti'nin önde gelen kulüplerinden Sparta Prag'a transfer oldu. Sparta daima Slovakya menşeili oyunculardan istifade etti ancak az sayıda oyuncu, yeteneklerini daha zor bir lig olan Çek Ligi'nde ispatlamayı başarabildi. Kucka da onlardan biri. 2010 yılında Sparta ile Çek Ligi'nde şampiyonluk yaşadı ve 2010 Dünya Kupası'nda Milli takımının formasını giydi. Slovakya, İtalya'yı grup maçında 3-2 mağlup etmeyi başardı ve bu destansı galibiyetin ardından Kucka, İtalyan ekiplerinin radarına girdi.

Wilfred Bony ile birlikte Sparta'nın en iyi oyuncularından biri haline gelen Kucka, Ocak 2011'de uzun yıllar forma giyeceği Serie A'ya transfer oldu. Genoa, Kucka'yı 4 milyon Euro bonservis bedeli ödeyerek kadrosuna katmıştı. Sezon sonunda İnter, Kucka'nın bonservisinin %50'sini satın aldı ancak oyuncu Genoa'da oynamaya ve performansının üzerine koymaya devam etti.

2015 yazında Milan başkan yardımcısı Galliani, 3 milyon Euro'ya Genoalı Juraj Kucka'yı transfer ettiklerini duyurdu. Kucka 9 yıl önce verdiği röportajın gazete küpürünü instagram hesabında "Hayaller gerçek oldu." açıklamasıyla paylaştı.


Juraj Kucka (@kuco33)'in paylaştığı bir gönderi ()


Kucka'nın Karakteristik Özellikleri

Güçlü fiziğinin etkisiyle defansif yönleri ön plana çıkıyor. Geçtiğimiz sezon Milan'ın ligde en fazla ikili mücadele (186) ve hava topu (71) kazanan ismi oldu. Topla oynamayı ve adam geçmeyi seviyor. Oyuncunun en büyük eksisi ise pasları. Geçtiğimiz sezon Serie A'da %81 pas isabeti yakalayan Kucka'nın, mevkisi göz önünde bulundurulduğunda daha iyisini yapması gerekiyor. Yaratıcılığı yüksek bir oyuncu değil ve skora fazla katkı yaptığı söylenemez. Ancak defansif anlamda Trabzonspor'a büyük katkı sağlayacaktır.