Futbolcuların Fazla Bilinmeyen Takımları

 

Bazı futbolcular kariyerlerini tek bir takımda tamamlarken bazılarıysa sayısız transfer yaparlar. Bir çok futbol efsanesini kafamızda bazı takımlarla özdeşleştiririz. Ancak hızlı geçen zaman ve geçmişte oynadıkları takımlarda fazla ön planda olmayışları sebebiyle oyuncuların kariyerlerine baktığımız zaman şaşırtıcı kulüpler görebiliyoruz. Lafı fazla uzatmadan gelin Avrupa'da ve Türkiye'de forma giyen futbolcuların az bildiğimiz ya da unuttuğumuz kulüplerine göz atalım:

1. Jens Lehmann - Milan

Jens Lehmann'ı daha çok Borussia Dortmund ve Arsenal forması ile hatırlarız. Ancak Alman file bekçisinin kısa süreli İtalya serüveni pek fazla bilinmez. 1998 yazında Schalke 04'ten Milan'a büyük umutlarla transfer olmuştur. Ancak Milan'da işler yolunda gitmez. Milan formasıyla yalnızca beş maça çıkan Lehmann özellikle bir maçta Gabriel Batistuta'dan üç gol yiyince ipler kopma noktasına gelir. Devre arası transfer dönemi geldiğinde Lehmann Milan'dan ayrılarak Borussia Dortmund'a transfer olur. 

2. Cafu - Zaragoza


Cafu 1994 Dünya Kupası'nı kazanan Brezilya Milli Takımı'nın bir parçasıydı. Böylelikle Avrupa takımlarının radarına girdi. İlk Avrupa macerası 1995 yılının bir kış günü ara transfer döneminde İspanya La Liga ekiplerinden Real Zaragoza'ya transfer olmasıyla başladı. Ancak o dönem takımın birinci sağ bekinin İspanya Milli Takımı'nın da o dönem sağ beki olan Alberto Belsué olması ve üç yabancı sınırlaması nedeniyle yalnızca sekiz maçta forma giyebildi. Daha fazla forma şansı bulmak için sezon sonunda takımdan ayrılan Cafu, ülkesi Brezilya'ya dönerek Palmeiras'ın yolunu tuttu. Adını Avrupa'ya esas duyurması, iki yıl sonra İtalya'nın Roma kulübüne transferiyle gerçekleşecekti.

3. Leonardo Bonucci - İnter

Leonardo Bonucci'yi Juventus ve İtalya Milli Takımı'nın efsane stoperlerinden biri olarak tanıyoruz. Hatta emektar stoper, 2017 yazında Milan'a transfer olmuş ve bir sezon boyunca kırmızı-siyah formayı terlettikten sonra Juventus'a geri dönmüştü. Ancak bilinenin aksine Bonucci'yi futbola sunan takım İnter. 2005 yazında altyapısına transfer olduğu İnter, futbolcunun bonservisini 4 yıl boyunca elinde bulundurmuş ve Bonucci farklı takımlara kiralanmıştı. 2009 yılında forma şansı bulamadığı İnter'den ayrıldı.

4. Rio Ferdinand - QPR


Rio Ferdinand, 2002 yazında Leeds United takımından 46 milyon Euro'luk bonservis bedeliyle Kırmızı Şeytanlar'ın yolunu tutmuş ve burada geçirdiği 12 sezon boyunca teknik direktör Sir Alex Ferguson'un da vazgeçilmezlerinden biri olmuştu. Ferdinand'ın Manchester United'da geçen 12 yılın ardından kısa bir QPR macerası da oldu. QPR ile bir sezon geçiren Ferdinand, burada geçirdiği bir sezonda 12 resmi maça çıkarak futbola veda etti.

5. Roberto Carlos - İnter


Real Madrid efsanesi Roberto Carlos'un Avrupa kariyeri İnter'de başladı. 1995 yazında formasını giydiği Brezilya'nın Palmeiras takımından 3.5 milyon Euro bonservis bedeliyle İnter'e transfer olan sol bek, burada geçirdiği bir sezonun ardından 11 sene boyunca formasını giyeceği Real Madrid'e transfer oldu.

6. Toni Kroos - B.Leverkusen

Biraz daha yakın geçmişe dönelim. Bayern Münih takımının genç yıldızı Toni Kroos 08/09 sezonu devre arası transfer döneminde Bayer Leverkusen'e kiralanıyor. Leverkusen oyuncunun yarım sezonluk performansından memnun kalınca 1 yıl daha kiralanıyor ve Kroos 09/10 sezonunda da Leverkusen forması giyiyor. Arturo Vidal, Eren Derdiyok ve Theofanis Gekas gibi yakından tanıdığımız isimlerle de takım arkadaşı oluyorlar. Bayer Leverkusen yönetimi başarılı geçen sezonun ardından Kroos'un tapusunu almak istese de Bayern Münih oyuncuyu satmak istemeyince Kroos o dönem kariyerine Bayern Münih'te devam ediyor.

7. Kevin De Bruyne - Werder Bremen

Kevin De Bruyne ülkesi Belçika'nın Genk takımıyla geçirdiği harika sezonların ardından İngiliz devi Chelsea'ye transfer oluyor. Chelsea'de yeteri kadar forma şansı bulamayınca 12/13 sezonunda Werder Bremen'e kiralanıyor. Bremen ekibiyle çıktığı 34 resmi maçta 10 gol 10 asistlik katkı sağlayan De Bruyne bir sezon sonra başka bir Alman takımı Wolfsburg'a transfer oluyor. Sonrasında ise harika bir kariyer... Chelsea'de kaçan balık büyük oluyor.

8. Edgar Davids - Barcelona

Hollandalı yıldız Edgar Davids Ajax'ta parlayan kariyerinde önce Milan'a transfer olmuş, ardından Juventus ve İnter formaları giyerek kariyerinin büyük bir bölümünü İtalya'da geçirmişti. 03/04 sezonu ara transfer döneminde sürpriz şekilde vatandaşı Frank Rijkaard'ın teknik direktörlüğünü yaptığı Barcelona'ya kiralandı. Burada geçen yarım sezonun ardından tekrar İtalya'ya döndü.

9. Thierry Henry - Juventus

İsmini ilk kez Monaco forması altında duyuran Fransız yıldız Thierry Henry, gösterdiği performansla milli takıma kadar yükselmiş ve 1998 yılında Dünya Kupası'nı kazanan Fransa Milli Takımı'nın bir parçası olmuştu. Avrupa devlerinin transfer listesine giren Henry, 1999 Ocak ayında Marcelo Lippi yönetimindeki Juventus'a transfer oldu. Sağ kanatta oynatılan ve savunmaya yardım etmesi istenen Henry taktiğe uyum sağlayamadı ve istenen performansı sergileyemedi. Juventus kariyeri yalnızca 8 ay süren Henry, Anelka'yı Real Madrid'e satan ve golcü arayışında olan Wenger'in Arsenal'ine transfer oldu. Sonrası herkesin malumu...

10. Pierre-Emerick Aubameyang - Milan

Pierre-Emerick Aubameyang Milan altyapısında gösterdiği performans ile A takıma yükseldi. Ancak A takımda resmi maçlarda süre alamayıp dört sezon boyunca Fransa'nın farklı takımlarına kiralandı. 1 milyon Euro gibi düşük bir bedelle Saint-Etienne'e transfer olan Aubameyang'ın kariyerinin yükselişi Dortmund çatısı altında Jürgen Klopp ile buluşmasının ardından olacaktı.

11. Frank Lampard - M.City

Chelsea'de geçirdiği 13 sezonun ardından kulübün efsaneleri arasına giren Frank Lampard, 2014 yazında Chelsea'ye veda ederek MLS takımlarından New York City'e imza attı. Amerika'da ligler başlayana kadar aynı grubun bünyesinde bulunan İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City'e kiralandı. Bir sezon boyunca Manchester City forması giyen İngiliz yıldız, eski takımı Chelsea'ye karşı 1 gol kaydetti.

12. Heung-min Son - Hamburg

Heung-min Son kendisini Premier Lig'e taşıyan performansı Bayer Leverkusen forması altında göstermişti. Ancak Son'un Avrupa'ya adım atmasını sağlayan kulüp Hamburg oldu. Henüz 16 yaşındayken Hamburg altyapısına transfer edilen Güney Koreli oyuncu, beş yıl boyunca Hamburg forması giydi.

13. Mohamed Salah - Fiorentina

Mısırlı futbolcu Mohamed Salah İsviçre ekibi Basel formasıyla 13/14 sezonunda Şampiyonlar Ligi gruplarındaki rakipleri Chelsea'ye iki maçta da birer gol atarak dikkatleri üzerine çekmiş ve ara transfer döneminde Chelsea oyuncuyu renklerine bağlamıştı. Ancak yeni sezonda Chelsea takımında yeteri kadar süre alamayan Salah, 14/15 sezonu ara transfer döneminde Serie A ekiplerinden Fiorentina'ya yarım sezonluğuna kiralandı. Fiorentina'da geçen yarım sezonun ardından bir başka Serie A takımı Roma'ya transfer oldu. Oyuncunun Roma ile başlayan yükselişi Liverpool'da zirve yaparken, Chelsea takımında tıpkı Kevin De Bruyne gibi Mohamed Salah'tan yararlanamamanın hayal kırıklığı yaşandı.    

14. Samuel Eto'o - R.Madrid

Kamerunlu golcü Samuel Eto'o, birçok dev takımın formasını başarıyla giydi. Onu en çok Barcelona ve İnter kariyerleriyle hatırlıyoruz. Ancak onu ilk keşfeden ve Avrupa futboluna kazandıran takım Real Madrid oldu. Real Madrid'de fazla forma şansı bulamadığı için Madrid kariyeri fazla bilinmiyor.

15. Cesar Azpilicueta - Marsilya

Altyapısından yetiştiği Osasuna'da A takıma kadar yükselen İspanyol sağ bek, 2010 yazında Ligue 1 ekiplerinden Marsilya'ya transfer oldu. Marsilya'da geçen iki sezonun ardından Chelsea'ye transfer olan Azpilicueta, Chelsea'de geçen on sezonda kaptanlığa kadar yükselirken kulüp tarihine adını altın harflerle yazdırdı.

16. Ricardo Quaresma - Barcelona

Ricardo Quaresma, Cristiano Ronaldo ile Sporting Lizbon'da birlikte yetişti ve Portekiz futbolu adına gelecek vadeden iki büyük potansiyelden biriydi. En az Ronaldo kadar yetenekli olan Quaresma, kariyerinde Ronaldo gibi istikrar gösteremedi ve gittiği takımlarda fazla tutunamadı. Tutunamadığı takımlardan biri de şüphesiz Barcelona'ydı. Quaresma, Portekiz'den sonraki ilk durağı Barcelona'da yalnızca bir sezon geçirdi ve ardından ülkesine dönerek Porto'ya transfer oldu.

17. Jerome Boateng - M.City

City Football Group bünyesinde yeni yapılanmaya giden ve başarılı bir takım kurmak için kesenin ağzını açan Manchester City takımında savunmaya Hamburg formasıyla gösterdiği performansla Almanya Milli Takımı'na kadar yükselen Jerome Boateng transfer edildi. City'de geçirdiği bir sezonda yalnızca 16 lig maçında görev alan Boateng, sezon sonunda yeniden ülkesi Almanya'nın yolunu tutarak Bayern Münih'e transfer oldu.

18. Darko Kovacevic - Lazio

Darko Kovacevic denince aklımıza Nihat'lı efsane Real Sociedad kadrosu gelir. Orada attığı gollerle son ana kadar Sociedad'ı La Liga şampiyonluğu için yarışta tutmuştur. Golcü oyuncunun çok iyi geçmese de İtalya Serie A geçmişi de var. 1999 yazında Sociedad'dan Juventus'a 17 milyon Euro bedelle transfer oluyor. Juventus'ta geçen iki sezonda kendisinden beklenen performansı veremeyince bir başka İtalyan takımı Lazio onu 15 milyon Euro'ya transfer ediyor. Lazio'da 6 ay gibi kısa bir süre oynayıp 11 resmi maçta forma giyiyor ve hiç gol sevinci yaşamadan ara transfer döneminde yuvası Sociedad'a geri dönüyor.

19. Gökhan Töre - Chelsea

Ocak 2009'da Chelsea Bayer Leverkusen altyapısından Gökhan Töre'yi transfer etti. Chelsea U18 takımı ile başlayan İngiltere kariyerinde daha sonra Chelsea'nin rezerv takımında forma giydi. A takımla antrenmanlara çıksa da yalnızca hazırlık maçlarında süre alabildi ve sonrasında Hamburg'a transfer oldu.

20. Ciro Immobile - Juventus

İtalyan golcü Ciro Immobile kariyerinde Sevilla ve Borussia Dortmund gibi önemli kulüplerde oynamasına rağmen, ismi Lazio ile özdeşleşti. Dördü İtalya Serie A'da olmak üzere tam yedi kez gol kralı oldu. Immobile 2009 yılında altyapısından A takıma yükseldiği Juventus'ta forma şansı bulamadı. Üç sezon boyunca farklı takımlara kiralanarak sonrasında bonservisiyle elden çıkarıldı. Juventus böylelikle belki yeni Del Piero'sunu elinden kaçırmış oldu.

21. Fabinho - Real Madrid
Günümüzde Liverpool forması giyen başarılı ön libero Fabinho, ismini ilk kez 2017'de harika işlere imza atan Monaco takımı ile duyurmuştu. Sağ bek olarak başlayan kariyeri ön liberoya evrilmesiyle çıkışa geçti. 2012/13 sezonunda Portekiz'in Rio Ave takımından 1 yıllığına Real Madrid'e kiralanmış ve yalnızca bir maçta sonradan oyuna girerek Real Madrid formasını ilk ve son kez giymişti.

22. Ronaldo - PSV

Fenomen Ronaldo da 1994 Dünya Kupası'nı kazanan Brezilya Milli Takımı'nın futbolcusuydu. Brezilya'da Cruzeiro kulübü için oynamaktaydı. Onu Avrupa futboluna takdim eden takım ise Hollanda ekibi PSV Eindhoven oldu. Dünya Kupası'nın ardından PSV'ye transfer olan Ronaldo, kırmızı-beyaz formayı iki sezon giydi ve ikinci sezonunda birçok maçı sakatlığı yüzünden kaçırsa da toplamda 57 maçta 54 gol kaydetti. Eindhoven'da güzel anılar bırakarak Barcelona'ya transfer oldu.

23. Lucio - Juventus

Brezilyalı stoper Lucio'nun 2000 yılında Bayer Leverkusen'de başlayan Avrupa kariyeri Bayern Münih'te devam etmiş ve 9 sezon boyunca Almanya'da futbol oynamıştı. Bayern'den ayrıldıktan sonra ise Çizme'nin yolunu tutmuş ve 3 sezon İnter için mücadele etmişti. 2012 yazında İnter'den ayrılan tecrübeli stoper bir başka İtalyan devi Juventus'a imza attı. Ancak ilerleyen yaşı ve yaşadığı sakatlıklar sebebiyle istediği süreleri alamayan futbolcu, yalnızca 4 kez resmi maçta formasını giydiği Juventus'tan Ocak ayında ayrıldı.

24. Alexis Sanchez - Udinese

Udinese'nin Şili takımlarından Colo Colo'dan 2007'de transfer ettiği Alexis Sanchez, o dönem dünyadaki en iyi 50 genç futbolcu arasında gösterilmişti. Şili formasıyla 2010 Dünya Kupası'nda mücadele eden Sanchez, ilk kez dünyada tanınan bir oyuncu olmaya başladı. Udinese'de gösterdiği harika performans ve Antonio Di Natale ile müthiş uyumu sayesinde Avrupa'nın devlerini peşine taktı. 2011 yazında futbol kamuoyunca tarihin en iyi kadrolarından biri olarak kabul gören Barcelona'ya transfer oldu. 

25. Walter Samuel - Real Madrid

Arjantinli savunmacıyı İtalya'dan iki takımla hatırlıyoruz: Roma ve İnter. Hatta daha yakın zamanda oynaması ve üç kupa ile taçlandırılan 09/10 sezonundan dolayı daha çok İnter'den hatırlıyoruz. Özellikle o sezonki Şampiyonlar Ligi performansıyla. Ancak Samuel'in Roma sonrasında bir yıllık Real Madrid deneyimi de var. Roma'daki oyunu onu 2004 yazında savunmasındaki sorunu çözmek isteyen Real Madrid'e taşıyor. Ancak Madrid temsilcisinin bonservisine 25 milyon Euro ödediği Samuel, kendisinden istenilen performansın çok uzağında kalıyor. Madrid'de geçen tek sezonun ardından tekrar Çizme'nin yolunu tutarak İnter'e transfer oluyor.

26. Ruud van Nistelrooy - Malaga

Hollanda'nın PSV takımında oynarken 2001 yazında büyük beklentilerle Ferguson'un Manchester United'ına katılan Ruud van Nistelrooy, İngiltere'de geçen beş sezonda beklentileri karşılasa da olaylı bir şekilde takımdan ayrılarak Real Madrid'e transfer olur. Madrid'de 3.5 sezon boyunca top koşturur. van Nistelrooy denildiğinde akla en çok Manchester United ve Real Madrid gelir. Ancak futbolculuk kariyerindeki son imzayı 11/12 sezonu için Malaga'ya atar. Malaga forması ile döndüğü La Liga'da 28 maçta 4 gol kaydederek sezon sonunda kramponlarını asar.

27. Dani Carvajal - B.Leverkusen

Dani Carvajal Real Madrid altyapısından çıkmış bir isim. Real Madrid'in rezerv takımı Real Madrid Castilla için mücadele ederken, yani henüz A takıma yükselmemişken 2012 yazında Alman temsilcisi Bayer Leverkusen'e 5 milyon Euro karşılığında transfer oldu. Madrid kulübü genç oyuncularını başka takımlara satarken kullandığı oyuncuyu geri alma opsiyonunu onun satışında da kullandı. Böylelikle bir sezon boyunca Leverkusen forması giyen Carvajal 2013 yazında 6.5 milyon Euro bonservis bedeliyle yuvasına döndü. Real Madrid'in sağ tarafı yıllardır ona emanet. Madrid formasıyla sayısız kupa kazandı.

28. Ivan Rakitic - Schalke 04

Rakitic kariyerinin büyük bölümünde İspanya La Liga'da oynadı. İspanya'da Sevilla ve Barcelona formaları giyen Hırvat orta saha, altyapısından A takıma yükseldiği Basel'den 2007 yılında Schalke 04'e transfer olmuştu. Schalke'de geçen 3.5 sezonun ardından Sevilla'ya katıldı.

29. Emre Belözoğlu - Atletico Madrid

Türk futbol tarihinin gelmiş geçmiş en büyük yeteneklerinden biri olarak kabul edilen Emre Belözoğlu, İtalya ve İngiltere'de geçen 7 sezonun ardından Fenerbahçe'ye transfer olmuştu. 2012 yazında Fenerbahçe ile olan sözleşmesi sona eren Emre 32 yaşındayken Atletico Madrid'e transfer oldu. Yarım sezon süren Atletico Madrid kariyerinde Arda ile birlikte 1 UEFA Süper Kupa zaferi yaşadı.  

30. Necati Ateş - Real Sociedad

Necati Ateş 08/09 sezonunda Galatasaray'dan o dönem İspanya 2. Ligi'nde mücadele eden Real Sociedad'a kiralandı. İspanyol ekibi Necati'den Nihat Kahveci etkisi bekliyordu ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Necati, Sociedad formasıyla La Liga 2'de bir sezonda 35 maça çıkarken yalnızca 1 kez gol sevinci yaşayabildi. San Sebastian ekibi sezonu 6. sırada tamamlayıp La Liga'ya yükselemezken Necati ise Türkiye'ye geri döndü. O dönemki Real Sociedad sportif direktörü, Necati için şu sözleri kullandı: "Futbolcu diye aldık, güreşçi çıktı."

31. Edgar Ie - Barcelona

Trabzonspor forması giyen ve yaşadığı ağır sakatlık sebebiyle sezonu kapatan Portekizli savunmacı Edgar Ie, 2012 yazında Sporting Lizbon'dan Barcelona'ya transfer olmuştu. Ancak Barcelona kariyerindeki tek resmi maçı Kral Kupası'nda Huesca'ya karşı oynanan maçta sakatlanan Jeremy Mathieu'nun yerine oyuna girdiği maç oldu. 

32. Alexandre Pato - Chelsea

Pato henüz 18 yaşında Milan'a imza atmış ve yıldızlar topluluğu Milan'ın gelecekteki yeni starı olması bekleniyordu. Ancak yaşadığı sakatlıklar nedeniyle Milan sonrasında yeniden Brezilya'ya döndü. Ülkesinde Corinthians forması giyerken 15/16 ara transfer döneminde sürpriz şekilde yarım sezonluğuna Chelsea'ye kiralandı. Yarım sezonda yalnızca 2 kez Maviler'in formasını giyerken 1 kez gol sevinci yaşadı. Sezon sonunda yine sürpriz bir transfer yaparak İspanya'nın Villarreal takımına imza attı.

33. Vincent Kompany - Hamburg

Belçikalı stoperi Daniel Van Buyten'i Bayern Münih'e satan Hamburg, yerini bir başka Belçikalı Anderlecht'in genç savunmacısı Vincent Kompany ile doldurdu. Hamburg'da geçirdiği iki sezonun ardından Premier Lig ekiplerinden Manchester City'e transfer olan Kompany, City'nin efsanelerinden biri oldu. 

34. Mauro Icardi - Barcelona

Icardi altyapısında yetiştiği Barcelona'da A takım seviyesinde hiç forma giymedi. 2011 yılında Sampdoria'ya transfer oldu. Barcelona'da süre alamasa da kariyerindeki yükselişle La Masia'dan çıktığını hatırlattı.

35. Marquinhos - Roma

12/13 sezonu öncesinde Roma'nın Corinthians'tan satın alma opsiyonuyla kiraladığı Brezilyalı Marquinhos'un performansından memnun kalınmış ve devleri peşine takan oyuncunun Ocak ayında  bonservisi alınmıştı. Sezon sonunda ise Roma'dan Paris Saint-Germain'e transfer olan futbolcu, 13/14 sezonundan bu yana PSG forması giyiyor.

36. Philippe Coutinho - Inter

Coutinho'nun Avrupa'ya ilk adımı İnter transferiyle oldu. 2008 yazında Vasco da Gama altyapısından transfer edilen Sambacı, İnter formasını giydiği 3.5 sezon boyunca çok fazla süre alamadığı için adını bir sonraki durağı olan Liverpool'da duyurmaya başladı.   

37. Marcos Alonso - Real Madrid

Günümüzde Chelsea forması giyen İspanyol sol bek, Real Madrid altyapısından çıktı. Real Madrid formasını resmi maçlarda yalnızca bir kez giyebilen Alonso'nun kendisi gibi futbolcu dedesi Real Madrid, babası ise Barcelona'da forma giymiş. Barcelona'nın transfer gündeminde olduğu şeklinde haberler çıkan Alonso, Barcelona'ya transfer olması halinde hem babasının hem de dedesinin kulüplerinde forma giyerek tarihe geçebilir.

38. Gonzalo Higuain - Milan

Kariyerinde Real Madrid, Juventus gibi önemli kulüpler bulunan Arjantinli golcü Gonzalo Higuain 18/19 sezonu öncesi Juventus futbolcusuyken Milan'a kiralandı. Milan'da yarım sezonda 22 maça çıkıp 8 kez rakip fileleri havalandıran Higuain, ara transfer döneminde Milan ile olan kiralık sözleşmesini feshederek sezonun ikinci yarısında Napoli'den eski menajeri Sarri'nin çalıştırdığı Chelsea'ye kiralanmıştı.

0 yorum: