Oyuncu İncelemesi: Younes Belhanda


İsim: Younes Belhanda
Doğum Tarihi: 25 Şubat 1990
Yaş: 27
Uyruk: Fas (36 kez milli / 3 gol)
Mevki: Ofansif orta saha
Yan Mevki: Sağ kanat - sol kanat
Boy: 1,75
Kilo: 75
Kullandığı Ayak: Sağ
Forma Numarası Tercihi: 10

2011-2012 sezonunda 22 yaşındayken Fransa Lig 1'de Montpellier takımı ile ilk kez şampiyonluk yaşayan Belhanda, aynı sezonda takımına 31 maçta 13 gol ve 6 asistlik katkı sağlayarak şampiyonlukta önemli pay sahibi oldu ve ligin en iyi genç oyuncusu seçildi.

2012-2013 sezonunda da etkili performansını sürdüren Faslı oyuncu 37 maçta 12 gol 4 asistle oynadı. Aynı sezon devre arası transfer döneminde Galatasaray'ın Sneijder transferine misilleme olarak Fenerbahçe'ye transferi gündeme geldi. Ancak sarı lacivertliler Belhanda'yı ikna etmesine rağmen kulübü Montpellier'in bonservis bedeli olarak 8 milyon Euro'da diretmesi üzerine transferden vazgeçti.

2013 yazında Ukrayna'dan Dinamo Kiev takımına 8,5 milyon Euro bedelle transfer olan Belhanda, yeni takımında aynı istikrarı gösteremedi. 2016 yılının Ocak ayında kiralık olarak Schalke 04'ün yolunu tutan yıldız oyuncu, Bundesliga'da 15 karşılaşmaya çıktı ve yalnızca 2 gol 1 asistlik performans sergiledi.

Geçtiğimiz sezonu ise Lucien Favre'li Nice takımında kiralık geçiren Belhanda, burada 36 resmi karşılaşmada forma giydi ve 7 asist 3 gollük katkı sağladı. Nice'de maçların yarısını alışılmış mevkisi olan  forvet arkası on numara pozisyonunda oynarken, diğer yarısında ise sol kanat pozisyonunda forma giydi.

Belhanda, şüphesiz Türkiye'de her takımın kadrosunda bulundurmak isteyeceği bir futbolcu. Fakat skora doğrudan katkı konusunda fazla beklentiye girmemek lazım.

Galatasaray'a kesinlikle katkı sağlayacaktır. Ancak 8 milyon Euro bonservis bedeli oldukça fazla. Wesley Sneijder'in ilerleyen yaşına rağmen tekniği Belhanda ile kıyaslanamaz bile. Galatasaray'ın merkez orta sahasına transfer ihtiyacı olduğu gün gibi ortada. Ancak Belhanda'nın kariyeri boyunca sürekli forvet arkası on numara pozisyonunda ve zaman zaman da kanatlarda oynaması, onun orta sahada Selçuk'un pozisyonunda oynama ihtimalinin oldukça zayıf olduğunu gösteriyor.

Yüksek bonservis bedeli ile transfer edilen oyuncunun Galatasaray'da alacağı rol konusunda iki ihtimal kalıyor geriye: On numara pozisyonu ve sol kanat.
Sneijder gibi yüksek maaş ödenen bir oyuncu yedek beklemeyeceğine göre, Sneijder'in ayrılması gündeme gelebilir. Eğer Belhanda, Sneijder'in yerine transfer edilmişse onun yerini doldurması son zamanlardaki istatistiklerine göre çok zor görünüyor.
Eğer ki ikinci ihtimal gerçekleşirse Belhanda'yı bu sezon kanatlarda izlemek de imkanlar dahilinde. Ama Bruma kadar katkı sağlar mı, bilinmez.

                                Belhanda-Sneijder-Josue Sezon İstatistikleri


Belhanda Football Manager Profili


                                 Belhanda'dan Mükemmel Gol