Oyuncu İncelemesi: Theo Bongonda


İsim: Theo Bongonda Mbul'Ofeko Batombo
Doğum Tarihi: 20 Kasım 1995
Yaş: 21
Uyruk: Belçika (U21'de 8 kez milli / 2 gol)
Mevki: Sol kanat
Yan Mevki: Sağ kanat - forvet
Boy: 1,77
Kilo: 64
Kullandığı Ayak: Sol
Forma Numarası Tercihi: 7

2013 yılında Belçika takımlarından Zulte Waregem altyapısına transfer olan Bongonda, gösterdiği performansla 2014 yılında as takıma yükseldi. Burada geçirdiği 1,5 sezonun ardından İspanyol Celta Vigo takımının yolunu tuttu. Celta Vigo kariyerinde 76 resmi maçta forma giyerken, takıma 5 gol 9 asistlik katkı sağladı. Trabzonspor'un 1 yıllık kiralık olarak renklerine bağladığı Bogonda'nın satın alma opsiyonu ise 3,5 milyon Euro.

Bongonda sol kanatta görev yapıyor, ancak görev verildiğinde sağ kanat ve forvette de oynayabiliyor. Müthiş patlama gücü ve çok hızlı bir oyuncu olması, onun en büyük artıları. Bileklerine çok hakim ve dribbling yeteneği oldukça iyi. Topu rakip sahaya çabuk biçimde taşıyabiliyor ve rakip savunmacılara zor anlar yaşatıyor. Kanatlardan topla ilerlediği anlarda bek oyuncuları onu ancak faul yaparak durdurabiliyorlar. Bongonda, bu özellikleri ile Bruma'yı andırıyor.

Bongonda'nın topla fazla oynamak istemesi ve biraz bencil bir oyuncu olması ise onun en zayıf özelliği. Zaman zaman aşırıya kaçan dribblingleri yüzünden kalabalık içine giriyor ve topu kaybediyor. Bu yüzden takım hücuma çıkarken kaptırılan top ile rakip takıma kontratak yapma fırsatı doğabiliyor. Pas odaklı futbola adapte olabilirse ve pas isabet oranını artırabilirse çok daha iyi işler yapacaktır.

Yusuf Erdoğan'ın takımdan ayrılmak istemesi, Castillo'nun performansındaki dalgalanmalar düşünüldüğünde Bongonda önümüzdeki sezon kanatlarda Trabzonspor'a ilaç olacaktır. Onu zaman zaman forvet rotasyonunda izlememiz de olası.

Bongonda'nın satın alma opsiyonlu kiralanması da doğru bir hamle. Eğer Bongonda önümüzdeki sezon etkili performans ortaya koyabilirse satın alma opsiyonu kullanılacak, tıpkı Bruma gibi iyi bir yatırım olacaktır.

                                         Bongonda Football Manager Profili
                               
Bongonda 2016-2017 Performansı

0 yorum: