Oyuncu İncelemesi: Mathieu Valbuena


İsim: Mathieu Valbuena
Doğum Tarihi: 28 Eylül 1984
Yaş: 32
Uyruk: Fransa (52 kez milli / 8 gol)
Mevki: Ofansif orta saha
Yan Mevki: Sağ kanat - sol kanat
Boy: 1,67
Kilo: 58
Kullandığı Ayak: Sağ
Forma Numarası Tercihi: 28
İdol: Fenomen Ronaldo

Senelerdir her transfer döneminde ismi Fenerbahçe ile anılan tecrübeli oyuncunun sonunda Türkiye'ye transferi gerçekleşti. Henüz resmi açıklama yapılmasa da Fenerbahçe'nin transfer için Fransız oyuncunun takımı Lyon'a bonservis bedeli olarak 3 milyon Euro ödeyeceği, oyuncunun maaşının da yıllık 3 milyon Euro olacağı tahmin ediliyor.

Valbuena'nın en önemli özellikleri: profesyonellik, çalışkanlık ve devamlılık.
Geçen sezon sakatlıkları sadece 13 gün sürdü. Son on yıllık kariyerinde ise sakatlıklardan dolayı sadece 36 maç kaçırdı.

Geçen sezon Lyon takımı ile 43 resmi maça çıkarken, 10 gol ve 8 asistlik katkı yaptı. Ligde oynadığı 30 maçın 19'unda sol kanat olarak görev yaptı.

Valbuena'yı öne çıkaran bir diğer özellik de hızlı bir oyuncu olması. Kanatlarda oynadığı zaman önemli fırsatlar yaratabiliyor. Fakat oyuncunun ilerleyen yaşı ve Fenerbahçe'nin on numara pozisyonundaki ihtiyacı düşünülürse, oyunu yönlendirmesi ve hücumlara öncülük etmesi daha olası.


Valbuena'nın zayıf yönleri: boy ve kilo
Valbuena'nın kısa boyu ve zayıf fiziği, zaman zaman futbol severler tarafından alay konusu oluyor. Süper Lig'in sert geçen bir lig olması sebebiyle oyuncunun fiziksel özellikleri onun en büyük eksileri. Fakat bir sezonluk Rusya Ligi tecrübesi yaşaması ve orada sert takımlara karşı mücadele ederek başarılı sezon geçirmesi göz önünde bulundurulursa, oyuncunun Süper Lig'de çok fazla zorluk çekmeyeceği muhtemel.

MATHIEU VALBUENA FOOTBALL MANAGER PROFİLİ


MATHIEU VALBUENA ÇALIMLARI VE GOLLERİ