Süper Lig'in Yeni Ekiplerinden Büyük Vefasızlık


Sezon öncesinde hiç kimse Yeni Malatyaspor'un Süper Lig'e yükseleceğine ihtimal vermezdi. Fakat sezon itibariyle takım olmayı başarabilmiş, şampiyonluk için kenetlenmiş bir takım görüntüsü çizdi Yeni Malatyaspor ve rüya gibi geçen sezonun ardından Süper Lig'in yolunu tuttular. Böylesine büyük başarının mimarı şüphesiz teknik direktör İrfan Buz'du. Ancak bu müthiş başarının bedeli takımdan kovulmak oldu. Yeni Malatyaspor, Süper Lig'de daha önce Bursaspor ile şampiyonluk yaşamış Ertuğrul Sağlam ile yola devam etme kararı aldı.

Diğer yandan play-off oynayarak Süper Lig'e yükselme başarısı gösteren Göztepe de tecrübeli teknik adam Yılmaz Vural'la yollarını ayırdı. Her fırsatta kendisine Türkiye'de hak ettiği değerin verilmediğini belirten Yılmaz Vural, bir kez daha haklı çıkmış oldu. Göztepe'nin Vural'ın yerine getirdiği isimse, Beşiktaş'ta Şenol Güneş'in yardımcılığını yapan ve Süper Lig'de henüz teknik direktörlük deneyimi bulunmayan Tamer Tuna oldu.

Böylelikle bu sezon Süper Lig'e yükselme başarısı gösteren üç takımdan yalnızca Sivasspor, takımı TFF 1. Lig şampiyonluğuna taşıyan Samet Aybaba ile yola devam kararı almış oldu.

Elbetteki bu sezon ilk kez yaşanan bir durum değil bu. Son 5 sezonda Süper Lig'e çıkan 15 takımdan yalnızca 5'i yeni sezona aynı hocayla başladı.

2016-2017 Sezonu

Adanaspor: Engin İpekoğlu yönetiminde gösterilen başarı ile Süper Lig'e yükselen güney ekibi, yeni sezonun başlamasına günler kala sürpriz şekilde hoca ile yollarını ayırdı. Ligin ilk iki haftasında maçlara teknik direktörsüz çıkan Adanaspor, bu sezon küme düşmekten kurtulamadı.

Karabükspor: Yücel İldiz, Karabükspor'u ikinci kez Süper Lig'e yükseltme başarısı gösterdi ancak Karabükspor yeni sezona Hırvat Igor Tudor ile başlama kararı aldı. Elindeki mütevazi kadroya rağmen Tudor iyi iş çıkardı ve Karabükspor bu sezon düşme korkusu yaşamadı.

Alanyaspor: Hüseyin Kalpar ile play-offlar sonucunda Süper Lig'e yükseldiler. Aynı hocayla yeni sezonda devam etme kararı aldılar. Ancak taraftar ile sorunlar yaşadığı gerekçesiyle sezonun devre arasında tecrübeli teknik adamın görevine son verildi ve yola Saffet Susiç ile devam ederek sezonu 12. sırada tamamladılar.

2015-2016 Sezonu

Kayserispor: Genç teknik adam Cüneyt Dumlupınar önderliğinde Süper Lig'e yükselen Kayserispor, hocanın Süper Lig tecrübesi bulunmaması sebebiyle yeni sezona Tolunay Kafkas ile başlama kararı aldı. Kayserispor geçtiğimiz iki sezonda da zar zor ligde kaldı.

Osmanlıspor: Teknik direktör Uğur Tütüneker Osmanlıspor'u Süper Lig'e çıkardı. Ancak yeni sezona Mustafa Reşit Akçay ile başlama kararı alındı. Reşit Akçay ile harika sezon geçiren başkent ekibi sezonu 5. sırada tamamlayarak UEFA Avrupa Ligi'ne katılmaya hak kazandı.

Antalyaspor: Yusuf Şimşek ile Süper Lig'e yükselme başarısı gösteren Antalyaspor, yeni sezonda da hocayla devam etme kararı aldı. Lige iyi başlayan Antalyaspor'da, sezon ortasında alınan kötü sonuçlar ve hocaya PFDK tarafından verilen 7 maçlık ceza sebep gösterilerek Yusuf Şimşek'in görevine son verildi.

2014-2015 Sezonu

Başakşehir: O zamanki adıyla İstanbul Büyükşehir Belediye, teknik direktör Cihat Arslan ile yükselme başarısı göstermiş ancak yeni sezona Milli Takımdan ayrılan Abdullah Avcı ile başlamıştı.
Avcı'nın göreve geldiği sezon Başakşehir ligi 4. sırada bitirme başarısı gösterdi.

Balıkesirspor: İsmail Ertekin önderliğinde Süper Lig'e yükseldiler. Yeni sezonda da tecrübeli hoca ile devam etme kararı aldılar. Ancak sezona istedikleri gibi başlayamayan Balıkesirspor, adeta dibe vurdu ve ligin henüz 9. haftasında hoca ile yollar ayrıldı. Sezon sonunda takım küme düşmekten kurtulamadı.

Mersin İdmanyurdu: Teknik direktör Hakan Kutlu ile Süper Lig'e yükselen güney ekibi yeni sezona Rıza Çalımbay ile başlama kararı almış ve Kutlu ile yollar ayrılmıştı. Yeni sezonda kümede kalma mücadelesi vereceği düşünülen Mersin İdmanyurdu, Rıza Çalımbay'ın yaptığı nokta transferler ile sezonu 7. sırada bitirdi.

2013-2014 Sezonu

Erciyesspor: Erciyesspor, Osman Özköylü ile Süper Lig'e yükseldi ancak yeni sezon için Fuat Çapa ile anlaşılarak Özköylü ile yollar ayrıldı. Çapa ile küme düşme korkusu yaşayan Erciyesspor, sezon ortasında tecrübeli teknik adamın görevine son vermiş ve yerine Hikmet Karaman'ı getirmişti.

Rizespor: Çaykur Rizespor, kurt hoca Mustafa Denizli ile Süper Lig'e yükseldi. Ancak Denizli ile anlaşamayan yönetim, yeni sezon için Rıza Çalımbay ile el sıkıştı.

Konyaspor: Uğur Tütüneker ile Süper Lig'e yükselme başarısı gösteren Konyaspor, yeni sezonda da aynı hoca ile devam etme kararı aldı. Ancak ligde gösterilen istikrarsız performansın faturası Tütüneker'e kesildi ve sezon ortasına 2 hafta kala yollar ayrıldı.

2012-2013 Sezonu

Akhisar Belediye: Hamza Hamzaoğlu liderliğinde Süper Lig'e yükselen Ege temsilcisi, yeni sezonda da yoluna Hamza Hocayla devam etme kararı aldı. İlçe takımı, mütevazi kadrosuna rağmen Hamzaoğlu ile istikrar yakaladı ve ligden düşecekleri öngörülürken sezonu 14. sırada tamamladılar.

Elazığspor: Bülent Uygun ile Süper Lig'e yükselme başarısı gösteren Elazığspor, hocanın Süper Lig tecrübesi de olması sebebiyle yeni sezonda da Uygun'la çalışma kararı aldı. Ancak Bülent Uygun'un Elazığspor ile olan Süper Lig macerası fazla uzun sürmedi ve alınan kötü sonuçlar nedeniyle 6. hafta sonunda yollar ayrıldı. Uygun'un yerine göreve gelen Yılmaz Vural, takımı kümede tutmayı başardı.

Kasımpaşa: Son 5 sezonda, en büyük vefasızlığı Kasımpaşa yaptı! Teknik direktör Metin Diyadin yönetiminde Süper Lig'e çıkan İstanbul ekibi, yeni sezona yine Diyadin ile fırtına gibi başladı. 5. hafta sonunda ligde 9 puanla 2. sırada olan Kasımpaşa, sürpriz bir şekilde Diyadin'in görevine son verdi. Ayrılık sebebi olarak yeni yönetim kurulunun kararını gerekçe gösterdiler ve Metin Diyadin'in yerine dünyaca ünlü bir ismin getirilmek istendiği söyleniyordu. Roy Keane ile prensip anlaşmasına varıldı ancak Keane, eşinin Türkiye'ye gelmek istememesi üzerine sözleşme imzalamaktan vazgeçti. Kasımpaşa Diyadin'den boşalan koltuğu Shota Arveladze ile doldurdu.