Oyuncu İncelemesi: Khalid Boutaib


İsim: Khalid Boutaïb
Doğum Tarihi: 24 Nisan 1987
Yaş: 30
Uyruk: Fas (7 kez milli / 2 gol)
Mevki: Forvet
Yan Mevki: Sağ kanat
Boy: 1,90
Kilo: 80
Kullandığı Ayak: Sağ
Forma Numarası Tercihi: 9


Yeni Malatyaspor'un yeni golcü transferi Khalid Boutaib, geçtiğimiz sezon Fransa Lig 2 takımlarından Strasbourg'un formasını giydi ve 34 maçta 20 gol 5 asistlik performansla takımının şampiyon olarak Lig 1'e yükselmesinde başrol oynadı. Strasbourg, Boutaib'in sezon sonunda sona eren sözleşmesini uzatmayınca Malatyaspor transfer için bonservis ücreti ödemedi.

Artıları: fırsatçılık, güçlü fizik, kafa toplarındaki hakimiyet, çalışkanlık

Fırsatçı oyun karakteri sayesinde sahada sürekli gol atma eğiliminde olan bir oyuncu. Önde baskı yaparak rakip savunmacıları hata yapmaya zorluyor. Güçlü fiziği sayesinde ikili mücadeleleri kolay kaybetmiyor ve ayakta kalabiliyor. Etkili kafa vuruşları yaparak özellikle yan toplarda ve duran top organizasyonlarında rakip kalecilere zor anlar yaşatabiliyor. Ayrıca uzun boyu sayesinde ileriye atılan yüksek pasları takım arkadaşlarına dağıtabiliyor. Son iki sezonda ciddi sakatlık yaşamayarak 71 resmi müsabakada forma giydi.

Eksileri: tecrübe

Boutaib 30 yaşında olmasına rağmen sadece 93 resmi maçta forma giydi. Yalnızca son birkaç yılda üst seviyelerde forma şansı bulması, olumsuz bir durum olarak görülebilir. Fransa Lig 1 ve Lig 2'de oynaması, ülke dışında başka bir ligde forma giymemesi adaptasyon sorunlarına yol açabilir.

                         Khalid Boutaib Golleri ve Yeteneği

0 yorum: