Oyuncu İncelemesi: Maicon


İsim: Maicon Pereira Roque
Doğum Tarihi: 14 Eylül 1988
Yaş: 28
Uyruk: Brezilya
Mevki: Stoper
Yan Mevki: Sağ bek
Boy: 1,91
Kilo: 82
Kullandığı Ayak: Sağ-sol
Forma Numarası Tercihi: 4

Futbola 2007 yılında Cruzeiro takımının altyapısında başlayan Maicon'un, burada genç yetenek avcısı Porto'nun dikkatini çekmesi fazla uzun sürmedi ve 2009 yılında Portekiz'in yolunu tuttu. 7 sene boyunca Porto'da forma giyen Maicon, zamanla defansın lideri konumuna geldi ve takım kaptanlığına kadar yükseldi.

Geçtiğimiz sezon Porto'nun sahasında Arouca ile oynadığı maç 1-1 devam ederken Macion'un savunmada kaptırdığı top, Porto kalesine gol olarak döndü.



Yenilen golün ardından taraftarların ıslıklı protestosuna maruz kalan Maicon, golden 3 dakika sonra kendini yere bıraktı ve sakatlanarak oyundan alındı. Maçı Porto 2-1 kaybetti. Bu maç Maicon'un Porto'daki son maçı oldu. Daha sonra verdiği röportajda, maçta sakat oynadığını ve topu kaptırdığı pozisyonda kasıklarında ağrı hissettiğini dile getirdi.


Ursula Roque, eşi Maicon'u yaptığı hata sonrasında sosyal medya hesabından savundu ve kulüp doktorlarını ağır dille eleştirdi. Bu olayın ardından Porto ile ipler tamamen kopmuş oldu. Maicon, kendisi için kabusa dönen maçtan yalnızca bir hafta sonra ülkesi Brezilya'dan Sao Paulo takımıyla sözleşme imzaladı. Porto başkanı "O maçın ardından herkes, Maicon'un Porto'da devam edemeyeceğini hissetti." sözleriyle Maicon'un ayrılışını yorumladı.

Porto'dan sonra Sao Paulo'da da kaptanlık yapan oyuncuya taraftarlar "Defansın Tanrısı" lakabını takmışlar. Maicon, Ujfalusi'den beri otoriter stoper arayışında olan Galatasaray'ın şu ana kadar yaptığı en iyi transfer gibi gözüküyor. Agresif ve savaşçı yapısı var. Gerektiğinde takım arkadaşlarını azarlamaktan çekinmiyor, geriye düştüklerinde takımı ateşleyebiliyor. Galatasaray'ın Melo'dan bu yana hasret olduğu liderlik karakteri yüksek oyuncu profilini de fazlasıyla bulduğunu söylemek mümkün.

Semih'in Ujfalusi ile oynarken ve Ujfalusi gittikten sonraki performanslarını karşılaştırmaya gerek bile yok. Maicon savunmaya liderlik yaparak partneri Semih, Serdar veya Ahmet olsun hiç fark etmez; onların performansını da olumlu yönde etkileyecektir şüphesiz. Stoper ve sağ bek olarak oynayabilen Maicon, üçlü ve dörtlü savunma dizilişlerinde görev alabiliyor.


Maicon geçtiğimiz sezon Sao Paulo'nun The Strongest takımıyla oynadığı Libertadores Kupası maçında kaleci Denis Cesar'ın kırmızı kart görmesi sonucu kaleye geçerek kısa bir süre kaleyi korudu.

Porto ile Avrupa kupalarında 37 maça çıkan Maicon, uzun boyu ile duran top savunması ve duran top hücumlarında oldukça etkili bir oyuncu. Galatasaray'ın geçtiğimiz sezonda yan toplardaki zafiyeti düşünüldüğünde, formda bir Maicon savunmaya ilaç olacaktır. Agresif karakterine rağmen kariyerinde çıktığı 274 resmi karşılaşmada yalnızca 4 kez kırmızı kart gördü. En son kırmızı kartı geçtiğimiz sezon oynanan Corinthians - Sao Paulo mücadelesinde eski Galatasaraylı Kazım ile kavga ettiği için gördü.



Maicon topla oynamayı seviyor . Kendine fazla güveniyor ve zaman zaman çalıma girebiliyor. Çalım atma konusunda genelde başarılı oluyor ancak mevkisi göz önünde bulundurulduğunda tek bir hata bile pahalıya mal olabiliyor. Zira geçtiğimiz sezon yaptığı hatanın bedelini takımdan ayrılarak ödemişti.
Savunmada kazandığı topları gelişigüzel uzaklaştırıyor. Ayrıca riskli pas çok fazla deniyor. Galatasaray'ın önde basan taktik anlayışı düşünüldüğünde Maicon'un top kayıpları rakip takımlara pozisyon olarak dönebilir.

Maicon İçin Ne Dediler?

Claudio Taffarel : Maicon çok kaliteli bir oyuncu. Porto'nun kaptanı oldu ve Sao Paulo'da da kaptan. İki ayağını da kullanabiliyor. Türkiye'ye gelirse muhteşem bir transfer olur. Maicon, Türkiye'de çok başarılı olur. Hiç şüphem yok. (beIN Sports)


Diego Lugano: Fenerbahçe'de uzun yıllar oynadım. Ligi iyi bilirim. Maicon çok sert ve agresif oynar. Beraber oynadık. Lige çabuk adapte olur. Türkiye'de büyük takımlarda oynayabilecek kapasiteye sahip bir oyuncu. Galatasaray'a faydalı olacağı şüphesiz. (Sabah)

Maicon'un Football Manager Profili