Hayatını Hayal Etme Hayalini Yaşa


Corentin Tolisso. Şu sıralar ondan mutlusu yoktur dünyada. Geçtiğimiz günlerde Alman devi Bayern Münih'e transfer oldu ve formayı sırtına geçirdi. Resme bakılırsa Tolisso, Bayern Münih formasını ilk kez giymiyor. Çocukluğundan beri hayallerini süsleyen takıma imzayı atan yıldız oyuncu "Hayatınızı hayal etmeyin, hayalinizi yaşayın." diyor.

Alman devi, sezon sonu emekliye ayrılan Xabi Alonso'nun boşluğunu teknik direktör Carlo Ancelotti'nin de isteği doğrultusunda Tolisso ile doldurmayı tercih etti. Genç yıldızın bonservisi için kulübü Lyon'a 41,5 milyon Euro ödeyen Bayern Münih, tarihindeki en yüksek bonservis bedelini ödemiş oldu.

Tolisso, 2011'de katıldığı Lyon altyapısından 2013-2014 sezonunda A takıma yükselme başarısı gösterdi. Merkez orta saha ve ön libero olarak oynayabilen oyuncu, o sezon maçların çoğunda sağ bek olarak oynatıldı. Lyon ile ilk sezonunda 25 resmi maçta forma giyen futbolcu, 1 gol kaydetti.

Tolisso'nun kariyerindeki yükselişi 2014-2015 sezonu ile başladı. O sezon Lig 1'de hiç maç kaçırmadı ve takımının ligde oynadığı 38 karşılaşmanın hepsinde sahadaydı. 7 gol 3 asistlik performans ortaya koydu ve zaman zaman mevkisinin dışında sol bekte de görev aldı.

2015-2016 sezonunda yine istikrarını sürdüren Tolisso, o sezon 45 resmi maçta 7 gol ve 7 asistle oynadı. Geçtiğimiz sezon ise muhteşem performans sergileyen Fransız orta saha, 47 maçta 14 gol 7 asist ile 21 gole doğrudan katkı verdi ve devlerin radarına girdi.

Bu sezon Avrupa Ligi'nde Lyon'un Beşiktaş'a karşı oynanan maçlarda izleme şansı bulduğumuz yıldız oyuncu, müthiş efor sarf etmiş ve oynadığı futbolla beğeni toplamıştı.

Son yıllarda altyapıya önem veren Lyon'da altyapının en önemli meyvelerinden olan Tolisso'yu Juventus ve Chelsea gibi kulüplerin istediği de biliniyordu ancak oyuncu tercihini Bayern'den yana kullandı.

Tolisso'nun güçlü yönleri: uzaktan şut, teknik, pas, dinamik, mücadele, soğukkanlılık, top kapma, kafa vuruşu

Tolisso, ayak içini çok iyi kullanıyor ve uzaktan etkili şutlar atabiliyor.
Yorulmak bilmeyen özelliği sayesinde oyundan kolay kolay düşmüyor ve maçın son anlarına kadar ayakta kalabiliyor. İkili mücadeleyi seviyor ve topu takımına kazandırıyor.
Soğukkanlı ve büyük maçlarda oynamayı seviyor.
Yüksek tekniği ile pas tercihlerini olumlu yönde kullanıyor ve etkili paslar atarak takımı hücuma kaldırıyor.
Kafa vuruşu özelliğinin iyi olması sayesinde duran top hücumlarında ve duran top savunmasında takıma önemli katkı sağlıyor.

Tolisso 2016-2017 Sezonu İstatistikleri (resmin üzerine tıklayınız)

Tolisso, genel itibariyle sahip olduğu hem savunma hem de hücum özellikleri ile modern futbolda en çok aranan iki yönlü orta saha tipinde oyuncu. Eğer Lyon'da gösterdiği istikrarı Bayern Münih'te gösterebilirse önümüzdeki senelerde Avrupa'nın en iyi orta sahalarından olması kaçınılmaz. Bayern tarihinde en yüksek bonservisle transfer edilen oyuncu unvanını alması da, Fransız oyuncunun takımda önemli roller üstleneceği anlamını taşıyor.

              Corentin Tolisso'nun Lyon'da Yaptıkları

0 yorum: