Milan'ın Yeni Golcüsü Andre Silva


Transfer sezonuna hızlı giriş yapan İtalyan devi Milan, eski günlerine dönmek için gün sayıyor. Çinlilere satılmasının ardından şu ana kadarki transferlerinde cömert harcamalar yapan Milan'da, en çok dikkat çeken isim Andre Silva. Milan, Andre Silva'nın transferi için kulübü Porto'ya 38 milyon Euro ödeyecek.

Andre Silva, komple forvet rolünde oyuncu. Bencil değil ve takım oyununu seven yapısı var. Sadece gol atmayı düşünmüyor, aynı zamanda takım arkadaşlarını da gol pozisyonuna sokuyor. Dribbling yapmayı seviyor ve kilit paslar atabiliyor. 2015-2016 sezonundan bu yana altyapısından çıktığı Porto'nun formasını giyen futbolcu, bu sezon 44 maça çıktı ve 21 gol 8 asistlik katkı sağladı. Bitiricilik özelliği yüksek bir oyuncu ve savunma arkasına koşu yapmayı seviyor. Ancak onun için tam anlamıyla gol makinesi diyemeyiz. Bu sezon attığı 21 golün 8'ini penaltılardan kaydetti. Şutları zaman zaman cılız kalabiliyor. Eğer gelecekte Cristiano Ronaldo'nun yerini almak istiyorsa daha sert ve isabetli şutlar atmalı, daha istikrarlı performans sergilemeli.

Oyun karakterine bakılarak, Milan eğer oyuncudan maksimum verim almak istiyorsa çift santraforlu dizilişler tercih etmeli, ayrıca Andre Silva'nın yanına golcü karakterli bir oyuncu daha transfer edilmeli. Andre Silva bu sayede gollerin yanında atacağı kilit paslarla önemli sayıda asist yapacaktır.

Andre Silva'nın sadece Portekiz Ligi'nde forma giymesi dezavantaj gibi gözükse de, oyuncunun milli takım tecrübesi bulunuyor. Genç oyuncu Portekiz Milli takımı ile şu ana kadar 9 karşılaşmaya çıktı ve 7 gol kaydetti.

Oyuncu için ödenen transfer bedeli yüksek olsa da, yaşı ve yüksek potansiyeli itibariyle Milan için iyi bir yatırım olabilir. Andre Silva için İtalya Ligi'nde olmak önemli şans. Oyuncu Serie A'da kendini kanıtlayabilirse, ilerleyen sezonlarda diğer dev takımların radarına girebilir.

Altyapıdan çıkan ve üst seviyede henüz bir sezon futbol oynamış oyuncuyu böylesine yüksek meblağ karşılığı elden çıkartan Porto'yu da ayrıca tebrik etmek lazım.

                                Andre Silva Yetenek Videosu


Andre Silva Football Manager Profili