Tecrübe Kazandı


San Siro dün akşam önemli bir maça ev sahipliği yaptı. Şampiyonlar Ligi'nde görmeye alışkın olduğumuz Milan ve Arsenal takımları bu kez Avrupa Ligi'nde karşı karşıya geldi. İki takımın da liglerinde bulundukları konumlar itibariyle önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılabilme ihtimallerinin düşük olması, Kupa 2'yi daha önemli hale getirdi. Özellikle Arsenal yönetiminin Wenger'e karşı sabrının artık tükenmeye başladığı da bilinen bir gerçek. Zaten Wenger'i yıllardır somut başarısı olmamasına rağmen koltuğunda tutan sayılı sebeplerden biri, takımın her sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılım hakkı elde ediyor olmasıydı. Ancak geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi'ne katılamayan ve bu sezon ligde şu anda 6. sırada bulunan Arsenal, 4. sıradaki Tottenham'ın 13 puan gerisinde bulunuyor. Gerçekçi olmak gerekirse Wenger'in bu sezon UEFA Avrupa Ligi'ni kazanmaktan başka çaresi kalmadı.
Bunun bilinciyle sahaya çıkan Arsenal maça kontrollü başladı. Milan ise beklenilenin aksine daha ilk dakikalardan topluca hücum ederek rakip kalede gol aradı. Ancak ev sahibi takımda kontrolsüzce yapılan hücumlar etkisiz kaldı ve rakip Arsenal kapılan toplarla hızlı hücum ederek Milan kalesinde daha büyük tehlikeler yarattı. Akıllıca oynayan Arsenal henüz 15. dakikada Mkhitaryan'ın golüyle 1-0 öne geçti. Geriye düşen Milan, üçüncü bölgede daha fazla topla oynayan taraf olsa da Hakan Çalhanoğlu'nun köşe vuruşlarında yaptığı birkaç orta dışında Arsenal kalesinde tehlike üretmekten oldukça uzak kaldı. İlk yarının duraklama dakikalarında sahneye bu kez Ramsey çıktı ve skoru 2-0'a getirerek Milan için işleri zora soktu. İkinci yarıda oyunu rölantiye alan Arsenal daha çok skoru korumak amaçlı sahadaydı. Arsenal savunmasında Mustafi-Koscielny ikilisinin hatasız oynaması, Gattuso'nun yaptığı hamlelerin de gol için yetersiz kalması maçın ilk yarıdaki skorla bitmesini sağladı. Arsenal alınan bu galibiyet ile büyük ölçüde turun kapısını aralamış oldu.
Gattuso'nun tecrübesizliği ve aşırı hırsı karşısında, Arsene Wenger'in tecrübesi ve soğukkanlılığı galip geldi. Gattuso senaryoyu gol atmak yerine öncelikli olarak gol yememek üzerine kursaydı ve en azından 0-0 beraberlik alabilseydi, Arsenal deplasmanında gollü beraberlikler bile Milan'a turu getirecekti. Ayrıca mutlak galibiyet anlayışıyla sahaya çıkan Milan'da Kalinic ve Andre Silva'nın yedek oturması da çelişkiydi. Hakan Çalhanoğlu çok iyi oynamadı evet kabul ancak vasatın bile altında kalan Suso 90 dakika boyunca sahada kalırken Hakan'ın 62. dakikada oyundan alınması da çok doğru bir tercih olmadı.
Arsenal cephesinde ise Mesut'a ayrı bir parantez açmak lazım. Mesut büyük oyuncu olduğunu bir kez daha gösterdi ve yaptığı iki asist, %88 isabetli pas oranı ile takıma hücumda öncülük eden isim oldu. Welbeck ise sprinter özelliğini çok iyi kullandı ve zaman zaman Milan savunmasına zor anlar yaşattı, ancak son vuruşlardaki zayıflığı farkın açılmasını önledi. UEFA listesinde bulunmadığı için maçta forma giyemeyen Aubameyang olsaydı, skor belki çok daha farklı olabilirdi.
Maçtan önce en çok Wenger'in tecrübesinden ve Mesut'un yeteneklerinden çekindiğini söyleyen Gattuso'nun korktuğu başına geldi. Tecrübe kazandı!