Oyuncu İncelemesi: Nemanja Milunovic

 

İsimNemanja Milunović
Doğum Tarihi: 31 Mayıs 1989
Yaş: 32
Uyruk: Sırbistan (4 kez milli / 1 gol)
Mevki: Stoper
Boy: 1,95
Kilo: 86
Kullandığı Ayak: Her ikisi

Süper Lig ekiplerinden Alanyaspor ilk transferini gerçekleştirdi. Stoper mevkiine Sırp oyuncu Milunovic transfer edildi. Sırbistan şampiyonu Kızılyıldız'da forma giyen oyuncunun sözleşmesi sezon sonu itibariyle sona ermişti. Kızılyıldız'ın yeni sözleşme teklifini mali şartlarda anlaşamadığı için reddeden Milunovic, Alanyaspor'a imzayı attı. Alanyaspor'da sözleşmesi sona eren İngiliz stoper Steven Caulker'in takımdan ayrılması beklenirken oluşacak boşluğun doldurulması adına Milunovic takviyesi yapıldı.

Oyuncunun artı yönleri:

Hava hakimiyeti

Milunovic, 1.95'lik uzun boyunun avantajını hava toplarında iyi kullanıyor. Geçtiğimiz sezonda UEFA Avrupa Ligi'nde Kızılyıldız forması ile 7 maçta forma giyen futbolcu, hava toplarında %83'lük başarı sağladı. Kafa vuruşlarında başarılı olması hem defansif hem de ofansif anlamda takımı adına fark yaratıyor. Geçtiğimiz sezon Süper Lig'de 58 gol bulan Alanyaspor takımında gollerin 17'si duran top organizasyonlarından gelmişti. Milunovic önümüzdeki sezon Alanyaspor'da kritik kafa golleriyle zaman zaman sahneye çıkabilir. 

Pasör stoper
Oyuncu her iki ayağını da etkili olarak kullanabiliyor. Geçtiğimiz sezon Çağdaş Atan Alanyaspor'a oynatmaya çalıştığı farklı futbol ile takdir toplamıştı. Topu şişirmek yerine topa sahip olan ve geriden kısa paslarla çıkmaya çalışan bir Alanyaspor vardı. Oyuncunun her iki ayağını iyi kullanabilen bir stoper olduğunu düşündüğümüzde Çağdaş Hoca'nın oyun planına uygun oyuncu profili olduğunu söylemek mümkün.

Tecrübe
Oyuncu Sırbistan Milli Takımı ile yalnızca 4 maça çıktı. Ancak geçmişte birçok kez UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi maçlarında Barcelona, Bayern Münih ve Milan gibi büyük takımlara karşı oynadı. Kızılyıldız - Partizan gibi tansiyonu yüksek derbi maçlarının da havasını çok kez soludu. Geçtiğimiz sezon Alanyaspor büyük takım gibi oynayarak bir süre zirve mücadelesine ortak olmuştu. Çağdaş Atan'ın takımı önümüzdeki sezonda da zirveye oynamak isteyecektir. Zirveye oynamak isteyen takımlarda tecrübe hiç şüphesiz çok önemli. Geçtiğimiz sezon Kızılyıldız formasıyla ligde 22 maçta oynayan Milunovic'in forma giydiği 22 maçta da takımı galip geldi.  

Cesaret ve liderlik
Cesur bir oyuncu. Müdahale yapmaktan çekinmiyor. Sert geçen maçlarda bile sorumluluk alıyor. Liderlik ruhu yüksek olduğu için takımı kenetleyen isim olabilir.

Oyuncunun eksi yönleri:

Yaş
Oyuncu 32 yaşında olması sebebiyle fiziksel anlamda düşüşe geçiyor doğal olarak. Uzun boyu sebebiyle kariyerinin hiçbir döneminde çok hızlı bir oyuncu değildi, buna yaşının ilerlemesi de eklenince oldukça ağır olduğu söylenebilir. Alanyaspor'un genellikle topu rakip yarı sahada oynadığı düşünüldüğünde oyuncunun ağır olması rakiplerin kontratakları sebebiyle dezavantaj oluşturabilir. Ayrıca Alanyaspor son yıllarda özellikle dört büyük takıma parlattığı oyuncuları satarak önemli gelirler elde etti. Oyuncunun ilerleyen yaşı göz önünde bulundurulduğunda ilerde satılması düşük bir ihtimal.

Yüksek özgüven
Özgüveni fazla yüksek olduğu için zaman zaman savunmada çalıma giriyor. Bu durum telafisi zor hatalara sebebiyet verebilir. Ayrıca yüksek özgüveni ve kaliteli ayaklara sahip olması sebebiyle uzun paslar atmayı seviyor. Alanyaspor'un kısa paslı oynadığı düşünülürse bu özelliğini daha az kullanması gerekecek.

0 yorum: