Oyuncu İncelemesi: Max Gradel

 Sivasspor Max Gradel'i renklerine bağladı.


İsim: Max-Alain Gradel 
Doğum Tarihi: 30 Kasım 1987 
Yaş: 32 
Uyruk: Fildişi Sahilleri (75 kez milli/12 gol) 
Mevki: Sol kanat 
Yan Mevki: Sağ kanat - Santrafor 
Boy: 1,75 
Kilo: 70 
Kullandığı Ayak: Her ikisi 
Tercih Edilen Forma Numarası: 15 
Emre Kılınç'ın Galatasaray'a transferiyle birlikte kanatlarda kan kaybeden Sivasspor, aradığı oyuncuyu Fransa Ligue 1'de buldu. Geçtiğimiz iki sezonda Toulouse forması terleten ve takımın kaptanlığını yapan Max Gradel ile 2 yıllık sözleşme imzalandı. 
Profesyonel kariyeri  2007 yazında altyapısından yetiştiği İngiliz takımı Leicester City ile başlayan Fildişili oyuncu; İngiliz Bournemouth, Leeds United ve Fransız Saint-Etienne kulüplerinde de forma giydi. 2015 yılında Premier Lig'e yükselen Bournemouth, o dönem Gradel'i 10 milyon Euro bonservis bedeli ödeyerek renklerine bağlamıştı. Bu miktar Gradel'in kariyerinde ödenen en yüksek bonservis bedeli olarak kayıtlara geçti.
Gradel her iki ayağını da etkili şekilde kullanabiliyor. Bu sebepten her iki kanatta da oynayabilir. Kariyerinde zaman zaman santrafor olarak oynadığı maçlar da oldu ancak çoğunlukla sol kanatta forma giydiği ve sol kanatta oynarken gole katkısının daha fazla olduğunu belirtmek gerekiyor. 

Max Gradel Lig Maçlarındaki İstatistikleri

Oynadığı liglerde toplamda 352 kez forma şansı bulan Gradel, 90 gol ve 42 asistle 132 gole doğrudan katkı verdi. Bu istatistiklerin büyük çoğunluğunu Ligue 1, Premier Lig ve İngiltere Championship gibi yüksek seviye liglerde yapmış olması oyuncuyu daha değerli kılıyor. 
Oyun Stili
Kanatlardan içe kat ederek oynuyor. Hızlı ve dribling yeteneği yüksek olan oyuncu birebirde adam geçmeyi seviyor. Sık sık faul alıyor. Mesafe tanımaksızın sert ve düzgün şutlar çıkartabiliyor. Attığı derinlemesine paslarla hücumdaki arkadaşına net gol pozisyonları yaratıyor. Topu havalandırmayı seviyor. Genellikle havadan ortalar yapıyor. Rakip kale önündeki karambollerde fırsatçılığını konuşturuyor. Bir kanat oyuncusuna göre iyi bir bitirici. Duran toplar konusunda kabiliyetli bir oyuncu. Önümüzdeki sezon Sivasspor'da serbest vuruşlar ve köşe vuruşlarında topun gerisinde Gradel'i görebiliriz.
Oyuncunun eksilerini ise top kaybı yapması ve sık sık ofsayta yakalanması şeklinde sıralayabiliriz.
Sivasspor'un kontratak futbolu oynadığını göz önünde bulundurursak ben Gradel'in takıma uyan bir oyuncu profili olduğunu düşünüyorum. Sivasspor'da milli takımdan arkadaşı olan Arouna Kone'nin yanı sıra Yatabare, Appindangoye ve Samassa gibi Fransa'da oynamış ve Fransızca bilen oyuncular bulunması takıma uyum sürecini hızlandıracaktır. Transferdeki tek soru işareti, oyuncunun yaşı. İlerleyen yaşı sebebiyle fiziksel özelliklerinde doğal olarak gerileme olacaktır. Oyuncunun en önemli özelliğinin hızı olduğunu düşündüğümüzde bu durum sahaya nasıl yansıyacak, göreceğiz.
Oyuncu Yetenek Videosu


0 yorum: