Oyuncu İncelemesi: Mauricio Lemos

 

İsim: Paolo Mauricio Lemos Merladett 
Doğum Tarihi: 28 Aralık 1995 
Yaş: 24 
Uyruk: Uruguay (2 kez milli) 
Mevki: Stoper 
Yan Mevki: Önlibero 
Boy: 1,87 
Kilo: 85 
Kullandığı Ayak: Sağ 

Mauricio Lemos 2014 yılı Ocak ayında altyapısından yetiştiği Uruguay takımı Defensor Sporting takımı ile ilk kez profesyonel sözleşme imzaladı. Bir buçuk sezon boyunca ülkesinde top koşturan Lemos 2015/16 sezonu yaz transfer döneminde Rusya'nın Rubin Kazan takımına transfer oldu. Bir sezonluk Rusya macerasının ardından İspanya'nın yolunu tuttu ve Las Palmas takımına 2 milyon Euro karşılığında transfer oldu. Las Palmas formasıyla gösterdiği iyi performansla birlikte büyük takımların dikkatini çekmeye başladı. 2017 yılında Barcelona'dan transfer teklifi aldığını ancak süre alıp kendisini geliştirebileceği bir kulübe transfer olmak istediği için bu teklifi reddettiğini açıkladı.
2017/18 sezonunun ikinci yarısını ara transferde kiralık olarak transfer olduğu Sassuolo'da geçirirken aynı sezonun sonunda takımı Las Palmas La Liga'dan küme düştü. 2018/19 sezonunda da kiralık olarak Sassuolo ile devam eden Lemos, çizmede kaldığı 1,5 sezon boyunca yalnızca 11 maçta süre alabildi. Geçtiğimiz sezon takımı Las Palmas'a geri dönen Uruguaylı oyuncu LaLiga 2'de 42 maçın 26'sında forma giydi. 
1,87 boyundaki oyuncu kafa toplarında etkili. Bacaklarının uzun olmasını top kapma konusunda kendisine avantaj sağlıyor. Toplara kayarak müdahale etmeyi seviyor. Sıklıkla sağ ayağını kullanan oyuncu isabetli kısa paslar atsa da uzun oynadığında aynı başarıyı gösteremiyor. Zaman zaman sinirlerine hakim olamayıp hakemle ve rakip oyuncularla gereksiz münakaşaya giriyor. Özgüveni fazlasıyla yüksek bir oyuncu. Bu özelliği, oynadığı mevki de göz önünde bulundurulduğunda sıkıntılara yol açabilir. Misal kale önünde rakip hücum oyuncusunu çalımlamaya çalışıyor.
Duran top kullanmayı seviyor. Las Palmas formasıyla frikiklerde sık sık topun başına geçiyordu.
Akan oyunda kaleye çok uzak mesafelerden pas vereceği arkadaşını aramak yerine rakip kaleye anlamsız şutlar çıkardığı oluyor. Büyük takımların top hakimiyeti ve pasa dayalı futbol tarzıyla oynadığı düşünüldüğünde bu özelliği Fenerbahçe adına bir dezavantaj.
Mauricio Lemos uzun boyu, kafa toplarındaki etkinliği, tatlı sert müdahaleleri, yüksek özgüveni ve duran toplardaki ustalığı sebebiyle Galatasaray'ın eski stoperi Maicon'u anımsatıyor. Maicon'dan en önemli farkıysa Lemos, daha atletik bir oyuncu.
Bundan 3-4 yıl öncesine kadar Mauricio Lemos'un büyük potansiyel olduğundan bahsediliyordu. Ancak Sassuolo seçimi onun için büyük bir hata oldu ve istediği süreleri alamadığı için futbolu geriye gitti. Sonrasında da Las Palmas ligden düştüğü için LaLiga 2'de forma giyerek seviye düşürdü. Son 3 yılda çok az forma giymiş olması onun adına soru işareti.
Uruguay'da önemli savunma oyuncularının yetiştiğini biliyoruz. Dünyanın en iyi savunma yapan takımlarından Atletico Madrid'de Godin takımdan ayrılmadan önce Diego Simeone'nin stoper tandemini Uruguaylı Godin-Gimenez ikilisi oluşturuyordu. Lemos yaşı itibariyle halen gelişim gösterebilecek bir oyuncu. Bonservisi uygun olması durumunda Fenerbahçe için düşünülebilir. Ancak Fenerbahçe'nin stoper planını yalnızca Mauricio Lemos üzerinden yapması hata olur. Çünkü gerçekleşmesi halinde bu transfer "Ya tutarsa" transferi olacaktır. 


Mauricio Lemos Football Manager Profili
Mauricio Lemo FM 20

0 yorum: