Oyuncu İncelemesi: Omar Elabdellaoui

 

İsim: Omar Elabdellaoui 
Doğum Tarihi: 05 Aralık 1991 
Yaş: 28 
Uyruk: Norveç (44 kez milli) 
Mevki: Sağ bek 
Boy: 1,79 
Kilo: 73 
Kullandığı Ayak: Sağ 
Forma Numarası Tercihi: 14
Galatasaray'a imza atması beklenen Norveçli sağ bek Omar Elabdellaoui, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla takımı Olympiakos'a veda etti. Güncel piyasa değeri transfermarkt verilerine göre 6 milyon Euro olan oyuncu için bonservis bedeli ödenmeyecek. Norveç Milli takımı forması altında 44 kez maça çıkan Elabdellaoui, takımın birinci sağ beki konumundayken vatandaşı ve mevkidaşı Martin Linnes ise son dönemlerde Milli takıma çağrılmıyor. Omar Elabdellaoui transferi gerçekleşmesi durumunda yine yedek kalması beklenen Martin Linnes ile yıllık ücretinin fazla olması sebebiyle yollar ayrılabilir.

Oyuncu Özellikleri
Mariano ile kıyaslayacak olursak, Omar Elabdellaoui ve Mariano gece ile gündüz kadar farklı tipte oyuncular. Mariano tekniği ve yüksek oyun zekası ile ön plana çıkıyordu hatta bu özellikleri onu ligin en kıymetli beklerinden biri yapmıştı. Topu ters kanada atarak oyunun yönünü değiştirebiliyordu. Geriden oyun kurması ve uzun paslarda yakaladığı isabet oranı sarı-kırmızılılar için değerliydi. Fakat Omar bu özellikleriyle kıyaslandığında Mariano'nun oldukça gerisinde.
Yüksek dinamizmi ve dayanıklılığı ise Mariano'ya göre artıları. Çizgiye yakın oynamayı seven, hızı ve patlama gücü yüksek bir oyuncu. Bire birde adam geçmeyi seviyor. Fiziksel özellikleri ön planda olan bir oyuncu. Kendine has oyun ezberinin dışına fazla çıkmıyor. Bu durumu oyun zekasının düşük olmasına bağlıyorum. Defansif zafiyetleri de bulunan hata yapmaya meyilli bir profil. Mariano'nun gidişiyle birlikte Galatasaray geriden oyun kurma konusunda önemli bir pasörünü kaybediyor. Sağ beke Omar'ın gelişiyle birlikte sarı-kırmızılıların merkez orta sahadaki pas kalitesini daha yukarılara çekmesi gerekiyor. Saracchi ve Omar'ın hızlı ancak defansif anlamda yetersiz oyuncular olduğunu göz önünde bulundurarak teknik direktör Fatih Terim'in üçlü savunmaya dönüp bu isimleri kanat bek rolünde kullanacağını düşünüyorum.
Galatasaray geçtiğimiz sezon ağır oyuncu profilleri nedeniyle geçiş oyununu istediği gibi oynayamadı ve bu durum hücumda üretkenliğin düşmesine sebep oldu. Hem fizik kalitesi hem de oyun zekası yüksek profildeki bir oyuncuyu şu anki ekonomik şartlarda Türkiye'ye getirmek neredeyse imkansız. Bu yüzden önümüzdeki sezon sağ bekte Mariano'nun yüksek oyun zekası yerine hızıyla ön plana çıkan Omar'ı izleyeceğiz. Ben Norveçli oyuncunun teknik ve mental özelliklerini de Fatih Terim'le beraber geliştireceğini düşünüyorum. Garry Rodrigues de Galatasaray'a ilk geldiğinde hızlı ancak teknik ve mental açıdan yetersizdi. Pozisyona giriyor, sonuçlandıramıyor veya yanlış kararlar veriyordu. Fakat Terim'in Galatasaray'a gelişiyle birlikte kendini çok iyi geliştirmiş ve kariyerinde skora katkı konusunda en üretken olduğu sezonu yaşamıştı. Her ne kadar farklı mevkilerin oyuncuları olsalar da ben Terim'in Omar'ın oyunu okuma becerisini daha üst seviyelere çekeceğini düşünüyorum. Etkili şutlar çıkartabilen Elabdellaoui'den zaman zaman sürpriz goller de izleyebiliriz.

Football Manager Profili
Oyuncu Yetenek Videosu

0 yorum: